Van onze darmen wordt helaas nogal vaak veel te veel gevraagd. Verkeerd eten of verkeerde combinaties (bijvoorbeeld groenten en fruit tegelijkertijd eten) zorgen voor gasvormingen. Dit gebeurt onder andere door rottingsbacteriën, wat ook zichtbaar wordt door een onzuivere huid.
Wie echter regelmatig broccoli of andere koolsoorten eet, zorgt op actieve wijze voor het tegengaan van schadelijke stoffen in de darmen.
Bovendien zorgt het ook voor de gezondheid van uw maag, door heliobacter-pylotiibacteriën te vernietigen. Wanneer deze zich namelijk eenmaal in de maagwand hebben genesteld, kunnen ze daar maagzweren veroorzaken.
Wie niet van broccoli houdt, kan ook foliumzuur houdende bloem- of boerenkool eten. Foliumzuur maakt namelijk de bloedcellen sterker, die daardoor meer zuurstof kunnen transporteren, voor een goed humeur zorgen en een positief levensgevoel opwekken. Net als zuurkool werken ook broccoli en boerenkool preventief tegen kanker.
Het is echter belangrijk om het eten dan niet in de magnetron te bereiden!
Amerikaanse wetenschappers hebben onlangs onderzocht, welke kans componenten met een preventieve werking tegen kanker nog hebben in de magnetron. GEEN ENKELE!
97 Procent van de waardevolle natuurlijke stoffen ging stuk. Alleen van vitamine C bleef nog de helft over.
Wanneer je de broccoli echter stoomt gaat er slechts 11 procent van de voedingsstoffen verloren.
Met z'n allen dus aan de broccoli en lekker stomen!