Gordelroos

Gordelroos staat ook wel bekend onder de Latijnse naam Herpes Zoster.

Iemand die last heeft van gordelroos wordt geplaagd door groepen blaasjes op de huid, die enorm kunnen jeuken en pijnlijk zijn. De pijn kan omschreven worden als een kloppend brandend gevoel.

In het eerste stadium ontstaan er vlekjes die overgaan tot blaasjes. Na ongeveer vijf dagen drogen deze blaasjes in en vormen ze korstjes die littekens kunnen vormen. In de meeste gevallen houdt gordelroos ongeveer 14 dagen aan. Het kan wel een maand duren voordat de huid er weer normaal uitziet.

In de meeste gevallen komt gordelroos rond de buik voor (daar is ook de naam aan ontleent), maar het kan zich overal uiten. Wanneer het zich manifesteert in het gezicht, kunnen ook de gezichtsspieren tijdelijk uitvallen.

Gordelroos is een herpesvirus, waar bijna niet meer van af te komen is. Het is hetzelfde virus die ook de koortslip veroorzaakt. Het kan jarenlang sluimeren in het lichaam en dan ineens oplaaien. Het virus kan actief worden door heftige emoties, spanning of een verminderde weerstand. Vooral dit laatste is meestal de oorzaak. Het virus baant zich een weg door de zenuwbaan en op die plaats ontstaan de blaasjes. De blaasjes volgen dan ook het patroon van de zenuwbaan.

Is gordelroos besmettelijk?
Ja, als de blaasjes op de huid aanwezig zijn. De besmetting wordt voornamelijk overgedragen door het vocht uit de blaasjes. In dit stadium is het verstandig om contact met kinderen te vermijden, omdat eventuele infectie gevaarlijk voor hen  kan zijn.

Wie krijgen het?
Iedereen kan gordelroos krijgen. Het komt wel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De kans op gordelroos neemt toe naarmate men ouder wordt.

Behandeling.
Homeopathie kan uitstekend ingezet worden (bijvoorbeeld Reckeweg R68), maar ook bioresonantie. Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie van beide. Zorg er voor dat het lichaam ontzuurd, want ziekteverwekkers kunnen alleen floreren in een verzuurd milieu.

Geplaatst in Aandoeningen, Gezondheid.