Sinds wij zelf kippen in onze tuin hebben rondscharrelen eten wij meer eieren dan voorheen.
Nu werd er lange tijd gedacht dat het eigeel een grote veroorzaker was van een te hoog cholesterol. Lange tijd werd vastgehouden aan onderzoeken uit de jaren zestig, waaruit naar voren kwam dat het cholesterolgehalte in het bloed direct afhankelijk is van de hoeveelheid cholesterol in het voedsel. Maar dit idee is inmiddels achterhaald.
Cholesterol in voedingsmiddelen veroorzaakt maar een zeer geringe stijging van de cholesterolspiegel. Dus eieren zijn zo slecht niet!
Het zijn vooral verzadigde vetzuren in het voedsel die het cholesterol verhogen, terwijl meervoudige onverzadigde vetzuren een verlaging veroorzaken.
Verzadigde vetzuren zitten in melk, vet vlees, kaas, koekjes, gebak en chocolade. Meervoudige vetzuren komen vooral voor in vele soorten plantaardige oliën.
Het is eigenlijk niet nodig te zeggen, maar als je eieren eet kies dan biologische. Beter voor de kip en voor je eigen gezondheid.