Goed gesmeerd, is half verteerd

Het is goed te beseffen dat onze spijsvertering al begint in de mond. Daar begint eigenlijk al de voorvertering plaats. Ons voedsel kan pas goed worden benut wanneer onze speekselklieren voldoende worden benut. Niet voor niets hebben wij zes grote en vele kleine speekselklieren die verschillende alkalische stoffen uitscheiden.

Als onze tanden het voedsel grondig hebben vermalen en de spijsbrij goed met speeksel is vermengd, is de spijsvertering al voor de helft geschied en zullen essentiële voedingsstoffen beter worden opgenomen.

Neem daarom de tijd voor een maaltijd. Ga aan tafel zitten in plaats van met het bord op schoot voor de televisie. Maak er een gezinsmoment van en wijs kinderen op het belang om goed te kauwen.

Appel en spijsverteringZet je tanden ook regelmatig eens hard aan het werk door een appel te eten. Het is gezond voor de tanden en het vruchtzuur zal de tanden tevens goed reinigen.

Laten wij dus zorgen voor sterke tanden en een goede, krachtige en natuurlijke volwaardige voeding; daarmee hebben we al aan de helft van onze verplichtingen voor een goede gezondheid voldaan.

Bedenk ook dat je maagzuurproductie na je veertigste gaat afnemen. Om te zorgen voor een betere vertering is het daarom goed om het eten, zeker bij vlees, met vers citroensap te besprenkelen. Ook het nuttigen van Molkosan, verdund met water, zal de spijsvertering ten goede komen.
Molkosan van A.Vogel is een 100% natuurlijk product dat is be

reid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk. Het heeft een milde, friszure smaak, is neutraal van geur en bevat een hogere concentratie rechtsdraaiend melkzuur (L+). Melkwei is de waterige, geelachtige vloeistof die tijdens het produceren van kaas ontstaat. Het is bijna vetvrij en bevat melkzuur, vitamine B1 en B6, kalium, calcium en andere mineralen. Kortom een gezondheidsdrank bij uitstek en bevorderlijk voor de spijsvertering.

Voor meer informatie, lees ook mijn artikelen:
- De spijsvertering begint in je mondholte
- Wat verteld de ontlasting over onze gezondheid (dit artikel is zonder foto 🙂
- Help de lever een handje
- Fouten in onze voeding

Geplaatst in Weetjes.