Wie heeft de verantwoording voor een ongezonde levensstijl

Ik heb eens de volgende illustratie gelezen:

'Je bent in het bezit van een snelle auto. Door je rijgedrag en een te hoge snelheid vlieg je uit de bocht. Wie is de schuldige? De autofabrikant of jijzelf?'

Deze illustratie deed mij aan het volgende denken:

Je krijgt gezondheidsproblemen vanwege je ongezonde levensstijl. Wie is de schuldige?:

- De voedselindustrie, die jou probeert te misleiden en ongezonde producten op de markt brengt?
-Of de voedselproducent, die ervoor zorgt dat er geen of veel te weinig essentiële voedingstoffen in je eten zitten en die ervoor zorgt dat je vergiftigd wordt door de vele zware giffen die bij het produceren worden gebruikt?
- Is het de schuld van de overheid of de Europese Unie, die zich laten beïnvloeden en voorlichten door de misleidende commerciële industrieën en jou op hun beurt weer vals inlichten ten bate van het grote geld?
- Of geef je de schuld aan je huisarts, die wel verstand van ziektes heeft, maar helaas niet opgeleid is over de kennis van een gezonde levensstijl en daardoor veelal in gebreke blijft om jou juist voor te lichten?
- Of ben jij zelf de verantwoordelijke?

Verschuil jezelf niet en neem je verantwoordelijkheid. Blijf niet oppervlakkig ten opzichte van je gezondheid, maar verdiep jezelf. Verruim je geest en pas toe in je leven wat je ontdekt.
Als je in het rijke bezit van kinderen, bedenk dan ook dat het jou verantwoordelijkheid is om te waken over de gezondheid van je kind! Zie ook mijn artikel 'Jouw gezondheid is jouw verantwoording'

deGezondheidstrainer.nl verteld je op een eerlijke manier hoe je met je gezondheid dient om te gaan, geeft informatie, handvatten en vele tips. Het is aan jou wat je met deze informatie doet, maar besef dat het jouw eigen verantwoordelijkheid is, net als de bestuurder van de snelle auto in bovengenoemde illustratie!

Geplaatst in Weetjes.