Vermijd fluoride

Vermijd Fluoride. Vooral Voor Jonge Kinderen!

Aan dit onderwerp heb ik al vaker aandacht besteed, maar nu kwam ik een interview tegen van dr. Hans Moolenburgh (1925 -8 november 2018), waarvan ik de informatie graag met jullie wil delen.

Bewezen is dat fluoride uiterst giftig is, daarom zit fluoride sinds 1976 niet meer in ons leidingwater (ik noem het bewust geen drinkwater...!). Maar het is des te meer in tandpasta terug te vinden.

"Maar ik slik de tandpasta toch niet in", zullen velen aanvoeren. Bedenk dan dat vele stoffen al door de slijmvliezen in de mond worden opgenomen.

Fluoride heeft ook als eigenschap dat het jodium uit de schildklier verdringt. Doordat de schildklier hierdoor niet meer voldoende werkt, wordt er te weinig schildklierhormoon aangemaakt. Men vermoed dat de huidige vetzucht hier een gevolg van kan zijn. Tevens hebben vele mensen last van geestelijke en lichamelijke traagheid. Het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift 'The Lancet', heeft aangegeven dat door de inname van fluoride de menselijke IQ verlaagd wordt. Daarover straks meer...

Kinderen zijn extra gevoelig voor fluoride. In de laatste tien jaar blijkt uit 32 onafhankelijk van elkaar uitgevoerde onderzoeken, dat in streken waar kinderen te veel fluoride binnen krijgen (bij ons dus via de tandpasta, mondwaters en dergelijke) de gemiddelde intelligentie behoorlijk is gezakt.
Dit is het gevolg van het feit dat fluoride de informatiestroom in de hersenen chaotisch doet verlopen door de remming van een bepaald enzym.

Ook staat fluoride in verband met het ontwikkelen van vele kankersoorten, zoals onlangs weer in Ierland gebleken is, als je de gefluoriseerde Republiek vergelijkt met het ongefluoriseerde Noord-Ierland.

Het is vele ouders en artsen een merkwaardige ontwikkeling opgevallen. Namelijk dat meisjes tegenwoordig al vanaf hun achtste jaar secundaire geslachtskenmerken, als schaamhaar en borstvorming vertonen. De Engelse dr. Luke heeft ontdekt hoe dat komt; in onze hersenen zit een klier die pijnappelklier (epifyse) wordt genoemd. Deze heeft tot doel om de puberteit uit te stellen. Via een natuurlijk proces zal rond het dertiende levensjaar een stukje van deze pijnappelklier beginnen met verkalken. Daardoor valt de rem weg en kan de geslachtsrijpheid gaan beginnen. Het begin van de pubertijd.
Het blijkt nu dat fluoride dit stukje van de pijnappelklier eerder doet verkalken. Merkwaardig genoeg zijn meisjes daar het meest gevoelig voor. De te vroege inzet van de geslachtsrijpheid wordt door dr. Luke dan ook toegeschreven aan de verhoogde fluoride opname. Dit heeft zij ook kunnen bevestigen met dierproeven.

Terugkomend op het wetenschappelijke medische tijdschrift The Lancet; zij hebben onlangs gepubliceerd dat er nu zes (voorheen vijf) chemicaliën geclassificeerd zijn als neurotoxine*.
Je raad het al; Fluoride is aan deze lijst toegevoegd!
* zijn gifstoffen die de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden.

Waarom zouden we ermee doorgaan om onszelf en onze kinderen te vergiftigen met een toegevoegd afvalproduct van de aluminiumindustrie en van de fosfaat kunstmestindustrie?
Er zijn hele goede natuurlijke (biologische) tandpasta's die geen fluoride bevatten.

Deze gebruiken wij al vele tientallen jaren en we hebben allemaal een ijzersterk gebit.
Om je op weg te helpen geef ik hier een aantal fluoride vrije tandpasta's door.

- Weleda
- dr. Organic
- Himalaya
- Parodontax (niet biologisch)
- Homeofresh
- Lavera

Er zijn er nog veel meer, maar kijk wat het beste bevalt. Succes!

Geplaatst in Weetjes.