Paracetamol vergroot de kans op astma.

Wijlen dr. Hans Moolenburgh zei al eens in één van zijn vele lezingen dat als een huisarts verkleinwoordjes gaat gebruiken zoals een aspirientje of paracetamolletje, wees dan voorzichtig en kijk goed uit.

Paracetamol en astmaVerkleinwoordjes doen zo liefelijk aan en je zou haast gaan geloven dat het totaal geen kwaad kan. Paracetamol is voor velen een populaire pijnstiller, maar volgens Britse artsen kan degene die hier teveel van slikken last krijgen van de luchtwegen.

Bij dagelijks gebruik van Paracetamol is de kans astma te krijgen 2 maal zo groot als bij degene die zelden of nooit naar pijnstillers grijpt. Zelfs bij wekelijks gebruik is er al een verhoogd kans op astma.

De Britse artsen schrijven: “Vermoedelijk verlaagt het middel de concentratie van glutathion in het bloed. Dit is een antioxidant die een beschermende werking heeft op het neusslijmvlies”.

Astma patiënten die paracetamol gebruiken worden door de artsen gewaarschuwd niet over te schakelen op aspirine of ontstekingsremmende pijnstillers als Ibuprofen. Van deze middelen is al langer bekend dat ze een negatief effect hebben bij mensen met astma.

Binnen de natuurgeneeskunde is er een groot aanbod in natuurlijke en veilige pijnstillers en ontstekingsremmers.

Om er enkele te noemen;

  • PEA (Palmitoylethanomalide)
  • MSM (Methylsulfonylmethaan)
  • Kurkuma
  • Hyaluronzuur
  • Duivelsklauw (Devil’s Claw) en Groot Hoefblad (Petasites hybridus)

In de nabije toekomst zal ik hier uitvoeriger op in gaan.

TIP: Kijk eens op YouTube voor de interessante lezingen van dr. Hans Moolenburgh, zoals deze lezing op de NVKP dag in 2012.

Geplaatst in Weetjes.