Muesli vol bestrijdingsmiddelen

Muesli vol gif's Ochtends vroeg opgestaan en de dag beginnen met een heerlijk schaaltje muesli als ontbijt. Een gezond begin van de dag, zou je denken. Helaas gaat dit in de meeste gevallen niet op. Lees hieronder het verslag van een onderzoek dat onlangs plaats heeft gevonden...

Recent onderzoek in Frankrijk heeft uitgewezen dat veel soorten ontbijtgranen vol zitten met bestrijdingsmiddelen. De concentratie pesticiden in muesli is ruim DRIEHONDERD keer zo hoog als de maximale toegestane hoeveelheid in een glas water.

Milieuorganisatie Générations Futures nam twintig soorten muesli onder de loep. Vier van deze twintig liggen ook in de schappen van Nederlandse supermarkten. Behalve de BIOLOGISCHE soorten, bleken ze allemaal pesticiden te bevatten.

All Bran Fruit'n Fibre van Kelloggs en Muesli de Luxe van het Britse Jordans komen het slechts uit de bus; beide soorten bevatten TIEN VERSCHILLENDE SOORTEN BESTRIJDINGSMIDDELEN!

In Kelloggs Country Store telden de onderzoekers er negen. In Jordans Country Crisp werden er zes soorten aangetroffen.

De resultaten van het onderzoek worden als zorgwekkend beschouwd.
Onderzoeker Francois Veillerette: "Mensen worden niet ziek van het eten van muesli, maar van een cocktail van hormoon verstorende stoffen. Dit lijkt mij geen goed idee om de dag mee te beginnen".

Bovengenoemd onderzoek verbaasd mij niet. Al langere tijd weten we dat granen flink bespoten worden. Zo kwam onlangs ook al aan het licht dat er hoge concentratie bestrijdingsmiddelen in bier waren aangetroffen. Maar denk ook eens aan alle andere produkten die van graan zijn gemaakt, zoals ons brood, koek, gebak en de mueslirepen die we bijvoorbeeld onze kinderen, als 'gezond alternatief', meegeven naar school. Neem geen risico en kies voor biologisch!

Tel daarbij de bespoten groentes en fruit bij op, die we binnen krijgen. Ons lichaam kan dit alles niet meer verwerken, zodat er moeilijk definieerbare kwalen en ernstige ziektes ontstaan.

Daarom mijn TIP: Kies zoveel mogelijk voor biologisch! Zo moeilijk is dat niet.

Geplaatst in Weetjes.