Met melk minder mans

De grootste leugen uit de voedselindustrie is dat we melk nodig hebben voor onze kalkhuishouding. Onder invloed van de machtige zuivelindustrie is de westerse mens gaan geloven dat we melk nodig hebben.

De kalk in melk behoort tot de minst opneembare kalk van alle voedselproducten. Bovendien veroorzaakt melk, cq zuivel, irritatie van de slijmvliezen. Van kinderen met oorontstekingen, chronische luchtweginfecties en astma is het overgrote deel gevoelig of allergisch voor zuivelproducten. Van kinderpatiƫntjes wordt zo'n 60% klachtenvrij van een hele serie ziekten wanneer ze stoppen met het gebruik van zuivel! Zo worden vele soorten eczeem veroorzaakt door zuivel.

Verder is het zo dat melk maagzuur neutraliseert; het slechtste wat je dus kunt doen is melk bij de maaltijd drinken. Bovendien heeft een overgrote meerderheid van de bevolking een tekort aan een enzym om melksuikers te verteren. Daardoor ontstaat er gasvorming en diarree. En wij maar denken dat zuivel goed voor ons is. Wat een grote misvatting!

Als je werkelijk van je kinderen houdt, geef ze dan geen melk of andere zuivelproducten!!!

Veel beter is zuiver (osmose)water*, kruidenthee, rijstemelk, haver-, soja- en amandelmelk.

Zie voor meer informatie over dit onderwerp ook mijn volgende artikelen:

  • Zie voor meer informatie over osmose gefilterd water onder 'Artikelen' de categorie 'Water'.
Geplaatst in Weetjes.