Citroensap en zuiveringszout combo redt duizenden levens per jaar

 Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat citroen goed is in te zetten tegen kanker, maar het verminderd ook stress en reguleert de bloeddruk. Gebruiken we het in  combinatie met Baking soda (zuiveringszout),
dan kan het als alternatief gebruikt worden voor chemotherapie.

Citroen bij refluxklachten en andere ongemakken.
We weten dat citroen een zeer krachtig antibacterieel middel is. Het zit vol met vitamine C en B. Veel mensen gebruiken het daarom ook bij refluxklachten. Daarbij heeft men last van opboeren, brandend maagzuur of pijn achter het borstbeen. Deze klachten komen veelal voor na het eten. De klachten komen doordat maagzuur terug stroomt in de slokdarm.

Citroen kan ook ingezet worden bij constipatie, opgeblazen gevoel en misselijkheid en het verschrompelen van nierstenen. Hoewel het sap zuur is, heeft het in het lichaam een alkalische werking in het lichaam en bevorderd het daardoor de pH-balans.

TIP: Na je veertigste maakt je lichaam minder maagzuur aan. Dit kan problemen geven met de spijsvertering, vooral na het eten van vlees. Het is natuurlijk beter voor je gezondheid om de vleesconsumptie drastisch te verminderen, maar eet je toch een keer wat vlees, besprenkel dit dan met enkele druppels vers citroensap.

Citroenen zitten ook vol met limonoïds. Wat zijn limonoïds?
Dit zijn fytochemicaliën gevonden in veel citrusvruchten. Fytochemicaliën zijn bestanddelen die voorkomen in alle groente en fruit en die een positieve werking hebben op het menselijk lichaam. Er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt, waarvan de vele gezondheidsbevorderende effecten nog niet bekend zijn. Omdat onze voeding duizenden fytochemicaliën bevatten die biologisch actief zijn in ons lichaam, hebben alle van hen een aantal bijzondere waarden in het ondersteunen van onze gezondheid. Hopelijk zal onderzoek in de nabije toekomst hierover nog veel meer duidelijk maken.

Eén onderzoek is bij mij bekend van het  Agricultural Research Service in het noorden van Californië. Wetenschappers onder leiding van chemicus Gary D. Manners hebben in laboratoriumtests met dieren en met menselijke cellen aangetoond dat citrus limonoïden helpen bij de bestrijding van kanker van de mond, huid, long, borst, maag en dikke darm.

De fytochemicaliën in citroenen hebben namelijk anti-carcinogene eigenschappen. Carcinogene stoffen veroorzaken kanker, dus anti-carcinogene stoffen gaan kanker tegen. Vooral in combinatie met Baking soda.

Waarom de combinatie van Baking soda en citroensap?
Baking soda verdubbeld de gezondheidsvoordelen van citroensap. Wanneer ze worden gecombineerd vernietigen ze kankercellen zeer efficiënt en houden de gezonde lichaamscellen levend! Dus het heeft een compleet tegenovergestelde werking dan wat een chemotherapie doet, namelijk het vernietigen van alle cellen, inclusief de goede.
 Vers citroensap en zuiveringszout is een zeer krachtige combo, die elk jaar duizenden levens redt over de hele wereld.

Hoe maak je deze krachtige combo?
Meng 2 dl vers citroensap met 1 theelepel zuiveringszout. Voeg daar zuiver water aan toe, zoals osmose gefilterd water of Spa blauw. Drink dit elke dag op de nuchtere maag.

Ook wie een alkalische leefwijze nastreeft, is dit een gouden combo.

 

 

Geplaatst in Weetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *