Isopathie

Isopathie

Isopathie

De laatste jaren is Isopathie een beetje in de vergetelheid geraakt, maar is een zeer waardevolle therapie met oneindig veel toepassingen. Zeker de moeite waard om daar eens wat meer aandacht aan te besteden.

Isopathie is een afgeleide van de homeopathie. Om dit artikel beter te begrijpen zal ik eerst nog even een korte uitleg geven over de homeopathie en om het verschil met Isopathie duidelijk te maken.

Het principe van de homeopathie is om het gelijksoortige met het gelijksoortige te genezen door de ziekmakende stof sterk te verdunnen en te schudden, zodat er op energetisch niveau een overdracht plaatsvind. Dit proces noemen we potentiëren.

Bij fytotherapie (plantengeneeskunde) wordt er geen gebruik gemaakt van ziekmakende stoffen en wordt er ook niet gepotentieerd, maar wordt er gebruik gemaakt van de geneeskundige eigenschappen van planten. Het verschil tussen homeopathie en fytotherapie wordt eenvoudig uitgelegd in dit artikel.

Om de werking van homeopathie duidelijk te maken zal ik twee voorbeelden geven:

Je wordt gestoken door een bij. Door het gif (Apis mellifica), dus de ziekmakende stof, te potentiëren kan je dit inzetten tegen de vervelende klachten van de bijensteek.

Ander voorbeeld:
Als je braakwortel (Ipecacuanha) zou eten, dan zou je worden overvallen door krampachtig braken en diarree. Ga je de braakwortel nu in een homeopathische verhouding verdunnen, dan kan je dit middel innemen tegen deze klachten. Ideaal dus om dit bij je te hebben tijdens je vakantie. Achter de naam wordt weergegeven van welke potentie gebruik is gemaakt. Er zijn er verschillende, maar dat gaat nu te ver om dat verder uiteen te zetten. Maar Apis mellifica D6 of Ipecacuanha D3 geeft dus aan dat het om een decimale verdunning gaat.

Isopathie daarentegen is een homeopathisch geneesmiddel dat gemaakt is van de uiting van de aandoening. Enkele voorbeelden:
Bij psoriasis de huidschilfers potentiëren. Bij diarree de dunne ontlasting, bij verkoudheid het snot en bij etterende wonden de etter potentiëren. Je ziet, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Hallo, ik hoop dat je er nog bent. Ja, ik weet het, het klinkt erg smerig. Maar toch nog even doorlezen.

Met Isopathie zien we dat de toepassing heel individueel is en in een aantal gevallen het middel per persoon moet worden bereid. Dit is ook de reden dat Isopathie in de schaduw van de homeopathie is blijven staan. (Als je even zoekt via Google kom je toch wel wat aanbieders tegen van Isopathische geneesmiddelen).

Het lijkt er dus op dat Isopathie een onsmakelijke therapie is, maar bedenk dat er in het uiteindelijke geneesmiddel geen enkele molecuul van de oorspronkelijke stof nog aanwezig is. Het gaat dus puur om de energetische informatie overdracht van de oorspronkelijke stof. In mijn artikel over homeopathie, ga ik hier wat dieper op in.

Misschien komt nu de vraag naar boven of het dan geen suggestie is?
Hier kan ik kort in zijn. Zolang dieren, planten, maar ook baby’s uitstekend reageren op homeopathie en Isopathie, kunnen we niet spreken van suggestie. Ook moderne meetapparatuur voor electro-acupunctuur en bioresonantie bewijzen de werking van deze krachtige geneeswijze.

 

 

 

Geplaatst in Therapieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *