Selderij ovenschotel

Glutenvrij. 

Ingrediënten:
- knolselderij
- ongeveer 100 gram doperwten
- 1 eetlepel sojaboter
- 1 eetlepel gemengde verse kruiden naar wens. Bijvoorbeeld: marjolein, tijm en basilicum.
- volkoren meel. Voor een glutenvrij recept, vervangen door boekweitmeel.
- 30 gram amandelen
- sojamelk of havermelk

Maak een saus van een lepel sojaboter, een lepel volkoren meel en de sojamelk. Laat de sojaboter zachtjes smelten en voeg al kloppende met een garde de volkoren meel eraan toe. Geleidelijk de sojamelk toevoegen en blijf kloppen tot de saus goed van samenstelling is.

Hak de amandelen in stukjes en gaar deze even in een (gril)pan zonder boter. Als ze licht bruin worden de pan van het vuur halen en de amandelen bij de saus toevoegen. Voeg daarna de net gaar gekookte doperwten eraan toe, samen met de gemengde kruiden.

Snij de knolselderij in blokjes van ongeveer 1,5 cm en kook deze kort tot ze beetgaar zijn. Doe ze over in een ovenschaal en giet de saus erover heen. Na 20 minuten op 175 graden kun je dit heerlijke gerecht serveren met verse fijngehakte peterselie erover. Heerlijk met bijvoorbeeld gepofte aardappel overgoten met een knoflooksaus.

Geplaatst in Diner, Recepten.