Ratatouille met spelt

TIP: Voor een glutenvrije variant vervang je de spelt voor boekweit.

 Ingrediënten:

- 1 1/2 kop speltgranen
Voor de ratatouille:
- 1 gesnipperde ui
- 1 knolselderie in blokjes
- 1 raapje in blokjes
- gedeelte van een witte kool, geschaafd
- blokjes winterpeen
- blokjes goudreinet
- 1 theelepel korianderzaad of lavaszaad
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel gemengde groente (bijvoorbeeld tijm, marjolein en rozemarijn)
- 1 theelepel kruidenzout (bijvoorbeeld Herbamare van A. Vogel)
- 1 eetlepel tamari (sojasaus)

Laat de speltgranen een nacht van te voren weken in een beetje water. De volgende dag koken als rijst.
Kook de groenten en de goudreinet tot het net niet gaar is en kruid het met 1 theelepel  korianderzaad, 1 theelepel kerrie, 1 eetlepel verse gemengde kruiden, 1 theelepel biologische kruidenzout (Herbamare) en een eetlepel tamari. Proef tussendoor even voor de smaak en pas deze naar eigen wensen aan. Voeg op het laatst de gare speltgranen door. Serveer het met een omeletje, augurkjes of een ander zoetzuur.

Geplaatst in Diner, Recepten.