Boekweitsalade met groene groenten

Als basis gebruiken we geroosterde boekweit, ook wel Kasha genoemd.

Ingrediënten voor de salade:
- Kasha (zie bereidingswijze op deze website)
- 1 Courgette
- 4 stengels Baby Paksoi
- 1 Avocado, feta en stukjes walnoot
- 1 Handje veldsla of spinazie per persoon- Olijfolie, kokosolie, peper en Keltisch zeezout.- Sap van een verse sinaasappel

Snijd de courgette en de harde stel van de paksoi in reepjes. Bewaar de blaadjes van de paksoi. Doe een klein kokosolie in een wokpan en wok de groente kortstondig. Meng dit samen met de Kasha, peper en zeezout in een kom en laat het een beetje afkoelen. Voeg vervolgens de paksoiblaadjes en de veldsla toe. Snij de avocado en de feta in kleine stukjes, samen met de walnootstukjes.  Doe de salade op een bord en verdeel de feta, avocado en walnootstukjes over de salade. Besprenkel dit met olijfolie* en een beetje sap van de sinaasappel.

* Ik maak graag verschillende dressings op basis van olijfolie. Gebruik de helft olijfolie en de helft zonnebloemolie, anders zou het gaan stollen. Voeg verse kruiden toe, pepertjes, peperkorrels, limoenschaafsel, sinaasappelsap, kardemonpitten. Combineer er maar lekker op los en maak twee of drie combinaties voor verschillende gerechten.

 

Geplaatst in Diner, Recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *