Zes tips bij voorjaarsmoeheid

Zes tip bij voorjaarsmoeheidNiet vooruit te branden en loodzware benen, voorjaarsmoeheid is geen pretje, maar gelukkig valt er wel wat aan te doen met toepassing van onderstaande tips.

De oorzaak van voorjaarsmoeheid bespreek ik in mijn artikel ‘Kruiden bij voorjaarsmoeheid’.
Zeker de moeite waart om ook dit artikel even te lezen.

Tip 1. Zorg voor meer lichaamsbeweging.
Hoe moe je ook bent, ga even een blokje om. Je zal zien dat juist beweging in de frisse lucht het energieniveau zal verhogen.

Tip 2. Doe elke dag een paar keer ademhalingsoefeningen.
Neem een ontspannen houding aan en adem rustig zoveel mogelijk frisse lucht in en hou dit even vast, daarna krachtig en volledig uitademen. Tijdens het inademen tegelijkertijd de buik intrekken en bij het uitademen de buik uitzetten. Doe dit na een tijdje precies andersom. Ik weet het; het is even oefenen. Er kunnen wat gassen ontsnappen, maar wat later ervaar je een prettiger gevoel in de buik. Doe deze oefening drie, viermaal per dag. Eerst kort en dan gedurende vijf, tien, vijftien minuten. Deze oefening zal de buikorganen en buikspieren aan het werk zetten en is uiteraard een goede training voor de longen. Na verloop van tijd zal je merken dat de borstkas zich met veel meer lucht kan vullen dan voorheen.

Tip 3. Eet vers biologisch voedsel dat rijk is aan vitaminen en mineralen.
Voorjaarsmoeheid ontstaat onder andere door een tekort aan vitaminen en belangrijke mineralen. Dit geeft ons aanleiding om veel voorjaarssalades, alsook verse groente en fruit te gebruiken.

Zodra de jonge scheuten van de brandnetel groot genoeg zijn, kunnen wij dagelijks een paar blaadjes ervan fijn snijden en aan een salade toevoegen. Om de lever te stimuleren kunnen we ook de jonge blaadjes van de paardenbloem door de salade mengen.

Tip 4. Neem eens een reinigingskuur.
Neem drie weken lang geen koffie, alcohol, melk (beter nog; helemaal geen zuivel), vlees en gluten. Eet ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Meer niet, ook niets als tussendoor.
Begin bijvoorbeeld ’s ochtends met havermoutpap gekookt in haver-, soja, of amandelmelk met verschillende soorten vers fruit erdoor. Lekker met een beetje kaneelpoeder erover en smullen maar. Drink voornamelijk de bovengenoemde ‘melk’ soorten, kruiden thee en veel zuiver water (bijvoorbeeld Spa blauw). De totale stofwisseling zal gunstig beïnvloed worden, doordat de lever, de gal, en de nieren tot optimale activiteit geactiveerd zal worden. Bedenk dat afvalstoffen vrij zullen komen die het lichaam moeten verlaten. Dit kan een verergering van klachten geven, maar dit is tijdelijk. Hier moet je even doorheen en bedenk dat het een goed teken is, omdat het lichaam aan het ontgiften is. Na deze drie weken voorzichtig weer wat toevoegen en kijk hoe je lichaam daar op reageert. Beter is het om met zuivel helemaal te stoppen en vlees te minimaliseren. Maar de meesten voelen zich zoveel energieker dat ze nog wat langer doorgaan.

Tip 5. Volg een bloedzuiveringskuur.
Vroeger was het vooral op het platteland gebruikelijk om ieder voorjaar een bloedzuiveringskuur te doen. Daar werden dan de groene blaadjes en bloemen geplukt van bramen, frambozen, aardbeien, de smalle weegbree alsook de bloemen van het klein hoefblad en eventueel van de sleutelbloem. Hier werd dan een thee van getrokken die dan iedere ochtend en avond werd gedronken.

Volgens een oud Indische opvatting moeten de lichaamssappen van tijd tot tijd gezuiverd worden. Een dergelijke kuur bestaat uit drie middelen, die de functie van de darm, de lever, de maag en de nieren stimuleren:

  • Boldocynara stimuleert de leverfunctie en maakt de gal vloeibaarder
  • Linoforce verbetert de stoelgang
  • Guldenroede thee bevordert de nierfunctie en de uitscheiding van afvalstoffen.

Deze drie middelen zorgen voor een voorjaarsschoonmaak, die personen met obstipatie en een trage stofwisseling ten goede zal komen.

De totale kuur duurt 15 dagen. Gebruik vijf dagen de bovengenoemde middelen. Las daarna een pauze in van vijf dagen, waarin je het voedingspatroon kan volgen van Tip 4. Daarna de kuur besluiten door opnieuw vijf dagen lang de middelen te gebruiken.
Waarschuwing. Deze kuur is voor iedereen geschikt, behalve voor zwangere en zogende vrouwen en patiënten met een darmontsteking.

Tip 6. Gebruik Kelp tegen voorjaarsmoeheid.
Wellicht weet je dat kelp een zeeplant is die wezenlijk kan bijdragen tot het opheffen van een mineralen tekort. Deze merkwaardige plant uit de Stille Oceaan is niet alleen een uitstekend middel bij overgewicht en struma, maar ook bij de bestrijding van die loodzware voorjaarsmoeheid. Kelp kan ons van dienst zijn door de grote rijkdom aan belangrijke spoorelementen. Kelp kunnen we innemen in de vorm van Kelpasan tabletten, waarvan we één of twee tabletten in de ochtend en in de avond kunnen innemen.
Waarschuwing. Mensen met de ziekte van Basedow en degenen die last hebben van een verhoogde werking van de schildklier (hyperthyreoïdie) moeten dit product niet gebruiken.

Deze zes tips zullen je helpen tegen voorjaarsmoeheid. Ja, ons lichaam zal ons nieuwe levenskracht schenken als wij de moeite nemen om het goed te verzorgen.

 

Geplaatst in Aandoeningen, Gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *