Wetenswaardigheden over Magnesium

Magnesium heeft een aantal functies. Zo draagt het bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid, tot een normale psychologische functie (draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen) en heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Bovendien draagt het bij tot een normale spierwerking en speelt het een rol bij het behouden van sterke spieren. Ook bevordert het de energiestofwisseling. Bovendien kan Magnesium kan bij vrouwen zwangerschaps-vergiftiging en moedersterfte voorkomen. Zie ook mijn artikel 'Magnesium tegen zwangerschapsvergiftiging'.

Magnesium Citraat vloeibaarMagnesium is in twee vormen te verkrijgen. De vloeibare citraatvorm wordt snel door het lichaam opgenomen, waardoor u het kunt gebruiken op het moment waarop u het nodig acht. De Magnesium Ultra Capsules is geschikt voor personen, die dagelijks behoefte hebben aan een magnesium-supplement.  Magnesium Ultra

Een doorbraak in magnesiumsuppletie zijn de Magnesium Ultra capsules van Pure Life.
Per capsule bevat het 200 mg elementaire magnesium en wordt het direct opgenomen in de bloedbaan. Bij Sucrosomial® technologie (patent UltraMag) wordt het actieve mineraal ingekapseld en onbeschadigd door het spijsverteringskanaal gevoerd, reageert niet met het slijmvlies en wordt het via de dunne darm in de bloedstroom opgenomen.

Magnesiumverbindingen
Zoals bekend heeft magnesiumoxide het hoogste gehalte aan elementair magnesium. De opname vanuit het maag-darmkanaal is alleen niet altijd optimaal. De opname vindt ook relatief langzaam plaats. De opname van Magnesiumoxide kan zelfs 30% minder zijn en bij oudere mensen 70%. Magnesiumcitraat en -bisglycinaat worden wel goed uit de darmen opgenomen, maar helaas is het gehalte aan magnesium relatief laag. Je krijgt per dosering relatief weinig magnesium binnen.

De nieuwe sucrosomial®magnesium is een vorm van magnesium met een 2 x zo hoog gehalte aan magnesium dan de Magnesiumcitraat vorm (14,5%) en de opname uit het maag-darmkanaal (biologische beschikbaarheid) is zelfs nog beter.

Werkzaamheid techniek
Voor deze vorm van magnesium is de zogeheten Sucrosomial® technologie ontwikkeld (gepatenteerd), waarbij het actieve mineraal “ingekapseld” is tussen twee lagen fosfolipiden (zonnebloemolie en sucrose esters van vetzuren). Dit tweelagige membraan is vergelijkbaar met het celmembraan en verbetert de absorptie, terwijl het tegelijkertijd de nutriënten beschermt. Hierdoor kunnen de nutriënten onbeschadigd door het spijsverteringskanaal heen, reageren zij niet met het slijmvlies en kunnen zij direct via de dunne darmwand de bloedstroom in.

UltraMag Sucrosomial®Magnesium:

  • Geen bijwerkingen, zeer verdraagzaam.
  • Smaakloos.
  • Met studies onderbouwd.
  • Zwangerschap en lactatie: bezwaar?
    Nee. Er wordt zelfs gesteld dat magnesiumsuppletie gedurende de zwagerschap foetale groeibeperking en pre-eclampsie kan reduceren en het geboortegewicht kan doen toenemen.
  • De sucrose esters van vetzuren die worden gebruikt hebben geen relatie met suikers. Ze zijn afkomstig van palmolie, een plantaardige bron. Personen met een suikerallergie of die letten op de inname van suiker kunnen met een gerust hart de sucrosomiale versie gebruiken.

    Beide Magnesium vormen zijn via onze shop met 10% korting te bestellen.

 

 

Geplaatst in Gezondheid, Voedingsstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *