Uitleg vrije-radicalen

We horen al jaren lang veel over vrije radicalen. Ook bij verzorgingsproducten komen we deze term tegen. Maar weten we nu eigenlijk wel wat het precies? Wat het kan veroorzaken? Wat we er aan kunnen doen?

Uitleg Vrije Radicalen:
Ons lichaam verkrijgt zijn energie door het verbranden van voedingsstoffen met behulp van zuurstof. Bij dat verbrandingsproces kunnen ook chemische verbindingen ontstaan die niet zo gezond zijn, omdat ze ogenblikkelijk andere stoffen in hun directe omgeving gaan aanvallen en beschadigen. Deze sterk reactieve chemische stoffen worden 'vrije radicalen' genoemd.

Vrije Radicalen veroorzaken:
Deze vrije radicalen kunnen dus door het normale verbrandingsproces in het lichaam ontstaan, maar ook door allerlei schadelijke stoffen die we binnen krijgen. Zo is bekend dat door roken vrije radicalen in de longen terecht komen. Ook andere chemische stoffen uit ons vervuilde milieu kunnen de cellen van ons lichaam beschadigen. Bij ziekten, zoals kanker en aderverkalking en bij het verouderingsproces spelen deze vrije radicalen een negatieve rol.

Oplossing tegen Vrije Radicalen:
Allereerst zorgen dat er zo weinig mogelijk vrije radicalen ontstaan. Eet gezond in een zo natuurlijke en biologische vorm. Stop met roken of begin er nooit aan! Denk positief en vermijd stress.

Het lichaam kan met bepaalde vitaminen en mineralen de schade beperken. Vitamine A, C, E en de mineralen selenium en zink neutraliseren de gevolgen van de vrije radicalen. Ook bepaalde voedingsmiddelen werken neutraliserend: rode-, witte-, en bloemkool, spruitjes, broccoli, savooiekool, tomaten, granen, noten, zaden, citrusvruchten, prei, sjalotten, uien en dergelijke.

Multivitaminen en mineralenDeskundigen adviseren om de bovengenoemde vitaminen en mineralen extra in te nemen in de vorm van een goed supplement.

Ik kan je aanraden om een goede Multivitaminen te gebruiken, waar ook voldoende mineralen in zitten, zoals Multivitamineralen van Pure Life. Deze is via onze 'shop' te bestellen met 10% korting.

Geplaatst in Gezondheid, Voedingsstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *