Verschil tussen Keltisch zeezout en Himalayazout

Keltisch zeezout komt uit de Guérandestreek in Bretagne in Frankrijk. Himalayazout is een ongeraffineerd zout afkomstig uit het Himalayagebergte in Pakistan.

Het wordt vaak als het meest gezonde zout ter wereld beschouwd en mede daardoor is de prijs van Himalayazout erg hoog. Er is echter namaak in de handel. Er is zout wat als Himalyazout wordt verkocht, maar in werkelijkheid uit Polen komt. Keltisch zeezout kent geen imitaties.

Allebei zijn het zeer goede en gezonde zouten. Een belangrijk verschil is echter wel dat Himalayazout een landzout is en Keltischzout een zeezout.

Zeezout is het product van zonlicht en water. Deze twee energieën zijn dus niet meer aanwezig in Himalayazout, dat opgesloten is geraakt in droog en donker land. Doordat Keltisch zeezout deze energieën nog volop bevat is het dus een energieker zout.

Daarnaast is Keltisch zeezout veel zachter van smaak dan Himalayazout, omdat het gehalte aan natriumchloride iets onder de 90% zit, tegenover 97% in Himalayazout. Het maakt Keltisch zeezout ook bijzonder rijk aan andere mineralen en spoorelementen.

Himalayazout bevat eveneens vele mineralen en spoorelementen, maar in veel kleinere hoeveelheden. De balans van mineralen en spoorelementen, inclusief klei-mineralen, in Keltisch zeezout is volkomen uniek.

Geplaatst in Gezondheid, Voeding.