Recept en gebruik van Sole

Recept en gebruik van Sole

Uitleg en de voordelen van Keltisch zeezout heb ik al eens eerder beschreven, maar wist je dat de oude Kelten dagelijks een drankje dronken dat een oplossing was van regenwater en zeezout? Zij noemde deze oplossing Sole.

Ook in deze tijd is het weer populair, omdat we steeds meer te weten komen van de vele gezondheidsvoordelen. Het is namelijk een veilig en uitgebalanceerd supplement, waarmee je jezelf op een goedkope en efficiënte manier dagelijks kunt mineraliseren en alkaliseren, waardoor je ziekte en verzuring kunt tegengaan. een verzuurd milieu is namelijk een uitstekende voedingsbodem voor ziekteverwekkers, zoals bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Dus als we dit tegengaan door te alkaliseren, kunnen we vele gezondheidsvoordelen ervaren. Omdat mijn volgende boek al deze processen zal uitleggen, ga ik daar nu niet verder op in, maar in de toekomst zal ik ook in mijn artikelen daar meer aandacht aan besteden.

Bedenk eens het volgende:
- Als baby lagen we al in een heerlijk zout badje, wat we vruchtwater noemen en vergelijkbaar is met een verdunde oceaan. Ook ons hersenvocht is in principe een zoutbadje.
- Ons bloed, zweet en tranen zijn zout. Ons bloed bijvoorbeeld bestaat voor 0,9 procent uit mineraalzouten bestaat en de samenstelling ervan voor 98 procent gelijk is aan zout. Vandaar ook dat bij ernstig bloedverlies vaak Ringer-lactaat wordt toegepast; een oplossing voor infusie die de belangrijkste zouten bevat die in het bloed voorkomen.
- Drie cruciale niveaus zijn te vergelijken met een verdunde oceaan, namelijk ons bloedplasma, ons lymfatisch stelsel en het vocht dat onze cellen omringt.
- Diarree wordt verholpen met een simpele water en zoutoplossing. Ik heb het hier niet over een chemisch keukenzout, maar zout wat we in zuivere vorm tegenkomen in de natuur, zoals Keltisch zeezout.

Recept van Sole

Dit is niet zo ingewikkeld.
Vul een glazen pot(je) of fles voor één derde  met Keltisch zeezout, vul af met twee derde zuiver water. Gebruik hiervoor osmose gezuiverd water of anders Spa blauw. Schut met de deksel of met de dop erop een aantal keren krachtig. Het water raakt nu verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen, dus er zullen korrels achterblijven op de bodem die niet meer oplossen. Deze kun je naderhand weer gebruiken voor een nieuwe oplossing. Hoera, je Sole is klaar.

Houd de Sole buiten direct zonlicht en bewaar het in de koelkast, maar kan ook erbuiten en het is oneindig houdbaar. Een natuurlijk mineralensupplement dat het eeuwige leven heeft, maar waar wij echter nog even op moeten wachten.

Het gebruik van Sole

De Sole die we nu hebben is een sterk concentraat, dus we gaan dit verdund gebruiken. Neem een glas zuiver water van 250 ml, bijvoorbeeld Spa blauw, en voeg hier een theelepel Sole aan toe. Drink dit iedere ochtend op de nuchtere maag en eventueel ook 's avonds voor het slapen gaan. Je geeft je lichaam dan een evenwichtig menu van 80 mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en verder transporteert naar de cellen. Voor je cellen zijn dit de zogeheten electrolyten die de elektromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren.

De term electrolyt verwijst naar 'elektrisch licht'. Interessant genoeg verwijst de Keltische benaming Sole naar de zon, de grootste bron van licht op aarde. Doordat de zeeën dit zonlicht absorberen, kunnen we zeggen dat zeezout een product voortkomend  is uit deze interactie.  Zoutkristallen zijn de enige kristallen die oplossen in water en gezien moeten worden als geconcentreerd volspectrum licht. Het gebruik van Sole mineraliseert en alkaliseert dus niet alleen, het geeft ons ook nog eens veel energie!

Geplaatst in Gezondheid, Voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *