Knoflook het wonder uit de keuken

Knoflook een wonderIn geschriften die stammen uit het Egypte van ongeveer 1550 v. Christus vinden we al recepten, waarin knoflook wordt gebruikt bij de bestrijding van uiteenlopende gezondheidsklachten. Ook bij de pestepidemieën in de middeleeuwen werd op grote schaal knoflook gebruikt. Heden ten dagen geniet knoflook nog steeds grote populariteit als geneeskrachtig voedingsmiddel.

Onderzoek wijst uit dat knoflook een gunstige uitwerking heft op tal van vitale organen. Het bevordert de doorbloeding van hart- en bloedvaten, bestrijdt het infecties van de bronchiën, stimuleert het reinigingsproces van het bloed, werkt het tegen parasieten, werkt het bloeddrukregulerend en ontstekingsremmend. Het resultaat is een betere gezondheid en een verhoogde vitaliteit. Bovendien is knoflook door de stof allicine een natuurlijk antibioticum dat zonder gewenningsverschijnselen gebruikt kan worden.

Allicine verdwijnt echter al vrij snel als de bol wordt gesneden of geperst, doordat er dan een aantal reacties optreden. Voor de werkzaamheid is het dus beter om een hele bol knoflook in een keer op te eten. Wil je knoflook medicinaal inzetten, dan kun je ook kiezen voor voor een knoflookpreparaat van uitstekende kwaliteit. Door een speciale verwerkingstechniek blijft de allicine behouden.

Een uitstekend preparaat die ik kan aanbevelen is Allisan van dr. A.Vogel. Allisan is een sterk geconcentreerd en gestandaardiseerd
knoflookpreparaat. Een groot nadeel van knoflook in zijn natuurlijke vorm is in die zin dat het een onaangename adem en lichaamsgeur kan veroorzaken. En zeker in deze hoeveelheid. Allisan van A.Vogel heeft echter het grote voordeel dat het géén knoflookgeur 'achterlaat'.

Een uniek kenmerk van Allisan is dat de twee voornaamste werkzame stoffen van knoflook - allinase en alliine - zijn gestandaardiseerd. Maar misschien nog wel unieker is dat ze zich gescheiden in de dragee bevinden. Pas in het lichaam komen deze stoffen met elkaar in contact, waarna ze worden omgezet in allicine. Hierdoor is de invloed van Allisan dragees vele malen krachtiger dan bij knoflookpreparaten waarin
deze scheiding niet wordt toegepast.

Nog een TIP voor het gebruik van verse knoflook: Eet na het gebruik van knoflook verse peterselie die de knoflook geur tegengaat.

Geplaatst in Gezondheid, Voeding.