Gember bij griep

Gember bij griepVeel mensen kampen weer met de griep. Dit deed mij echter denken aan de fantastische eigenschappen van Gember.
Bij griep is het verstandig om veel water en kruidentheeën te drinken. De afvalstoffen moeten immers het lichaam weer verlaten. Bij koorts is het raadzaam om Saliethee te gebruiken.

Daarnaast is het verstandig om jezelf een beetje op rantsoen te zetten, maar het lichaam zal dit meestal zelf wel aangeven, dus luister er naar.

Natuurlijk gebruiken we weerstandsverhogers (en natuurlijk geen onderdrukkers), zoals Propolis, Echinacea en een hoge Vitamine C dosering*.

Bij hoest kunnen we een eetlepel honing gebruiken met daar overheen kaneelpoeder gestrooid. Vermeng dit goed in de mond met speeksel en slik het langzaam door. De kaneel moet goed door de mondslijmvliezen opgenomen worden.

Nu komen we bij de gember:

Gember is bekend vanwege de verwarmende en vaatverwijdende werking. Tevens verlicht het bij verkoudheid en griep. Gember werkt koortsverlagend door de transpiratie te bevorderen.
Even terzijde: In de Indiase geneeskunde wordt Gember tevens gebruikt om artritis te bestrijden.

Bovendien bevat Gember de Bio-actieve stof Zingeron. Bio-actieve stoffen zijn plantaardige moleculen die ziekte in het menselijk lichaam kunnen voorkomen en/of onderdrukken.

Zingeron deactiveert vrije radicalen die weefsels kunnen beschadigen en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Neem daarom enkele malen per dag een dun schijfje verse Gember en kauw daar goed op. Of rasp wat verse Gember en overgiet dit met heet water. Dek het even af met een schoteltje en drink het daarna het warme aftreksel op.

Vergeet ook niet om Gember door het eten te verwerken. Het is niet alleen heel gezond, maar het maakt de maaltijd nog lekkerder en dat is ook wat waard;-)

* Zowel Propolis als Vitamine C1500 zijn via onze 'Shop' met 10% korting te bestellen. Eén keer aanmelden, altijd 10% korting op hoogwaardige producten!

Geplaatst in Gezondheid, Voeding.