Voeding bij griep

Griep en afweersysteemKoorts bij griep is een teken dat het lichaam bezig is met het zelf herstellend vermogen. Door verhoging van de lichaamstemperatuur gaat het de strijd aan met het griepvirus en verbrand het de bacteriëngiften.

Zolang er koorts is, neem dan geen vast voedsel en zeker geen eiwitten en vetten. Uitzondering is het ontbijt, dan zou je kunnen kiezen voor een vers fruitontbijt.

Om de dorst te lessen kun je ongezoete vruchtensappen nemen, zoals sinaasappel-, grapefruit-, en druivensap. Als je in het bezit ben van een slowjuicer, dan heeft dit de voorkeur. En natuurlijk kies je voor biologisch.

Wanneer de lever bij de ziekte betrokken is (vaak word je dan rond drie wakker in de nacht), gebruik dan wortelsap. Ter bevordering van de uitscheidingGuldenroede van afvalstoffen, drink je veel zuiver water. Daarnaast is het verstandig om Guldenroede (Solidago)thee te gebruiken. Hete vlierbloesemthee bevordert de transpiratie, wat de uitscheiding van afvalstoffen zal bevorderen.

Zorg verder voor een goede ventilatie. Wanneer de koorts is gezakt kunnen meer vruchten en wat rauwkost, verdeeld over de dag, worden genuttigd. Daarna kan er langzamerhand worden overgeschakeld op natuurlijke voeding.

Preventief en tijdens verkoudheid of griep kan Echinaforce van A. Vogel (3 maal daags 20 druppels) worden gebruikt. Bij het doorbreken van de griep kan deze dosering verhoogd worden tot zo'n vijf keer per dag. Gebruik daarnaast een uitstekende (van natuurlijke oorsprong) vitamine C1500 preparaat van Pure Life. Deze is via onze 'shop' te bestellen met 10% korting.                                    Gulderoede

Geplaatst in Aandoeningen, Gezondheid.