Magnesium tegen zwangerschapsvergiftiging

Magnesium tegen zwangerschapsvergiftiging

Magnesium kan bij vrouwen zwangerschapsvergiftiging en moedersterfte voorkomen, zo blijkt uit onderzoek onder 10.000 zwangere vrouwen in 33 landen. Zwangerschapsvergiftiging of Pre-eclampsie komt voor bij 2 tot 8 procent van de vrouwen, meestal na de 24e week van de zwangerschap. Zij hebben last van een verhoogde bloeddruk en eiwit in de urine. 

Bij zwangerschapsvergiftiging neemt het bloedvolume van de moeder minder toe dan normaal en trekken de bloedvaten enigszins samen. De gebrekkige aanpassing van de bloedsomloop leidt tot een verminderde doorbloeding van de moederkoek (placenta), de nieren, lever en hersenen. Daardoor kan de werking van deze organen langzaam verstoord raken, waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan. In het ergste geval kan de placenta los scheuren van de baarmoederwand, kunnen de nieren uitvallen of kan een stuipaanval optreden. 

Bij 5000 zwangere vrouwen met een verhoogde bloeddruk en veel eiwit in de urine werd tijdens het onderzoek een infuus van magnesiumsulfaat ingebracht. De andere helft kreeg een placebo (nepmiddel). De vrouwen die magnesiumsulfaat kregen, hadden 58% minder risico op een stuipaanval. Ook daalde de moedersterfte in de magnesiumgroep. 

Lange tijd waren vrouwenartsen verdeeld over het nut van magnesium. De tijd van de twijfel is echter definitief voorbij. Het wetenschappelijke bewijs van de werkzaamheid van deze eenvoudige en goedkope behandeling is er nu, zo erkennen zij. 

Een uitstekend magnesium supplement dat ik kan aanbevelen is Magnesium Ultra Capsules. Dit supplement is een doorbraak in magnesiumsuppletie. Het bevat per capsule 200 mg elementaire magnesium en wordt direct opgenomen in de bloedbaan. Het actieve mineraal Wordt ingekapseld en onbeschadigd door het spijsverteringskanaal gevoerd, reageert niet met het slijmvlies en wordt via de dunne darm in de bloedstroom opgenomen.

Magnesium is in twee vormen te verkrijgen. De vloeibare citraatvorm wordt snel door het lichaam opgenomen, waardoor u het kunt gebruiken op het moment waarop u het nodig acht. De Magnesium Ultra Capsules is geschikt voor personen, die dagelijks behoefte hebben aan een magnesium-supplement.

Via onze shop is deze hoogwaardige Magnesium met 10% korting te bestellen.

Geplaatst in Baby en zwangerschap, Gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *