Jouw gezondheid is jouw verantwoording

Gezondheid jouw verantwoordingVeel mensen zijn zich niet bewust hoe belangrijk dingen zoals een goed voedingspatroon voor de gezondheid zijn. Goede voeding zorgt ook voor een betere weerstand tegen ziektes. Velen die gezonder zijn gaan leven merken dan ook op dat ze minder snel verkouden worden. Je zal je ook fitter voelen en meer energie hebben. Alle reden dus om aandacht te besteden aan je gezondheid. De vele waardevolle artikelen op de Gezondheidstrainer zullen je daarbij verder helpen.

Welke veranderingen je ook moet aanbrengen, de kans is groter dat je meer resultaat zult hebben, als je dit geleidelijk aandoet en je geen onbereikbare doelen stelt. Zelf ben ik al ruim dertig jaar bezig met gezondheid en ik breng nog steeds veranderingen aan door nieuwe inzichten. Bedenk dat beter iets doen beter is dan niets doen!

- Probeer wat vroeger naar bed te gaan
- Probeer wat meer te bewegen
- Probeer ongezond eten te minderen in plaats van er radicaal mee te stoppen
- Probeer hoeveelheden eten en het gebruik van alcohol te minderen
- Vul dit rijtje eens zelf verder aan...

Roep niet steeds: "Maar dan mag ik helemaal niets meer'. Je gaat juist nieuwe dingen ontdekken en zien dat gezond eten juist heel lekker is en gezond leven heel leuk is, omdat je je er veel beter bij gaat voelen.

Zorg ervoor dat je goede gewoontes aankweekt en hou dit vol. Ik ben geen voorstander van allerlei trendy diëten, want deze zijn maar tijdelijk. Maar zorg ervoor dat een gezonde levensstijl je tweede natuur wordt. Dit kan weken, zelfs maanden duren. Misschien zie je niet direct resultaat, maar geef de moed niet op. Bedenk dat sommige voordelen niet direct merkbaar zijn. Als bijvoorbeeld je cholesterolgehalte zal afnemen, dan zul je daar niet direct iets van merken, maar het behaalde voordeel is enorm groot.

Probeer dingen te vermijden waardoor je leven onnodig verkort wordt en de kwaliteit ervan afneemt. Een kwalitatieve gezondheid zorgt ook voor minder stress en meer levensvreugde. Begin nu met stapjes te maken, waarbij de artikelen van de Gezondheidstrainer je bij zullen helpen.

Jouw gezondheid is jouw verantwoording. Begin er nu mee!

Geplaatst in Gezondheid, Gezondheidstips.