Help de lever een handje

Een goede lever- en galfunctie is nodig voor de spijsvertering. Is deze verstoord dan kunnen de volgende klachten optreden: hoofdpijn, opgeblazenheid (vooral na te vet eten), galstenen, verhoging cholesterol, leverbeschadiging, geelzucht, anemie, verstoorde spijsvertering, slaapproblemen (vooral rond drie 's nachts) en vermoeidheid.

De diversiteit aan klachten is te verklaren door het grote aantal functies van dit orgaan. De leverfuncties kunnen worden verdeeld in drie hoofdgroepen:
1) Vasculaire functie; de lever bevat een betrekkelijk groot bloeddepot.
2) Secretoire functie; productie, opslag en secretie van gal
3) Metabole functie; koolhydraatstofwisseling, vetstofwisseling, eiwitstofwisseling, detoxicatie van stoffen, hormoonafbraak en de opslag van ijzer.

Er is in het lichaam geen enkel ander orgaan met zo'n veelomvattende taak.

Het is daarom raadzaam om de lever periodiek een handje te helpen. Als voedingssupplement kan ik Boldocynara van A. Vogel aanbevelen.
Om de spijsvertering goed te laten verlopen, moeten verschillende organen nauwgezet hun werk doen waaronder de lever.  Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben dagelijks last van hun spijsvertering. Boldocynara helpt bij 4 van de meest voorkomende spijsverteringsklachten, namelijk een opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid en brandend maagzuur.

Lever VitaalEen andere aanrader is Lever Vitaal van Pure Life. Lever Vitaal is speciaal ontwikkeld om de reinigende werking van de lever te ondersteunen. Het is goed voor de lever en de galfunctie. Diverse bestanddelen zoals, cinchorium hebben een positieve invloed op de lever en galblaas. Ook bevordert Lever Vitaal de spijsvertering en zorgt daarbij voor een goede darmwerking.

Als lezer van de Gezondheidstrainer kun je Lever Vitaal verkrijgen met 10% korting via onze shop.

 

 

Geplaatst in Gezondheid, Gezondheidstips.