Darmflora herstellen na een antibioticakuur

Door gebruik van antibiotica worden naast de schadelijke bacteriën ook de nuttige bacteriën vernietigd. Deze laatste zijn nodig voor een optimale vertering van ons voedsel, zodat vitaminen en mineralen optimaal worden benut. Daarnaast zorgen deze nuttige bacteriën voor de opbouw van onze afweer en produceren ze tevens het belangrijke vitamine K. Daarom is het verstandig de darmflora gezond te houden.

Om de gezonde darmflora weer op te bouwen, is het goed na een kuur met antibiotica gedurende tien dagen de voeding aan te passen. Dus geen witte suiker, geen witmeelproducten en geen varkensvlees. Gebruik wel regelmatig zuurkool, rauwe groente en vers fruit. Natuurlijk biologisch, maar dat is vanzelfsprekend!

Probiotica NOWGebruik een goede probiotica als voedingssupplement, zoals Probiotica 4x6 Acidophilus van AOW.
Acidophilus is een uitgebreide probiotica-mix van verschillende stammen. Het bevat in totaal 4 miljard darmbacteriën waarvan 6 verschillende darmbacteriestammen. Al die bacteriën samen worden de darmflora of microbiota genoemd. Het bevordert de darmflora. Het zorgt voor een goede balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen. Daarnaast verhogen ze de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels in de darmen.

De spijsvertering wordt ondersteund door alle bacteriën die in de darmen zitten. En dat zijn er miljarden. Tien keer zoveel als alle lichaamscellen samen. Al die bacteriën samen worden de darmflora of microbiota genoemd. De darmflora doet veel goeds voor je lichaam. De belangrijkste is natuurlijk het afbreken van voedsel tot kleine deeltjes, die opgenomen kunnen worden door de darmwand. Ze produceren ook vitamines, waaronder Vitamine B en K, melkzuur en andere stoffen, die de weerstand tegen schadelijke bacteriën verhogen.

Geplaatst in Gezondheid, Gezondheidstips.