Foliumzuur

Foliumzuur is meer bekend als vitamine B11 en is onderdeel van het vitamine B-complex. Omdat ons lichaam zelf geen foliumzuur kan aanmaken, moeten we het binnen krijgen via een supplement of via onze voeding. Het komt voor in groene groente (vooral in spinazie, spruitjes en broccoli), volkoren producten en fruit.

Foliumzuur is belangrijk voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. Het draagt namelijk bij aan de groei en ontwikkeling van de baby, omdat het een rol speelt bij de celdeling, de vorming van de placenta en bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel.  Bovendien verkleint het de kans op geboorte afwijkingen, zoals een open ruggetje of schisis (open gehemelte of hazenlip). In Nederland worden ongeveer één à twee op de duizend baby’s daarmee geboren.

Het is daarom goed om in deze periode extra foliumzuur te slikken. Omdat de B-vitamines met elkaar samenwerken, kun je dit het beste doen in de vorm van een vitamine B-complex. Deze is via onze ‘shop’ met 10% korting te bestellen.

Zie voor meer informatie mijn artikelen ‘Foliumzuur voor conceptie’ en 'Foliumzuur tegen Alzheimer'.

Geplaatst in Gezondheid, Voedingsstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *