Wat te doen bij een koortslip

 

Een koortslip is een infectie van het zeer besmettelijke herpes simplex virus. Eén op de vijf Europeanen vanaf achttien jaar heeft weleens een koortslip.

Een koortslip ontstaat vaak tijdens een periode van verminderde weerstand, bijvoorbeeld tijdens of na de griep, of bij een verkoudheid, maar ook na langdurige blootstelling aan zon en wind. Het wordt gekenmerkt door een blaasje op de lip met een prikkelend en branderig gevoel. Als je het eenmaal hebt gehad, heeft het de neiging om steeds terug te komen bij een verminderde weerstand.

Bij de behandeling is het dus zaak om de weerstand te verhogen. Gebruik hiervoor Echinaforce van A. Vogel. Zoals bij elk kwaliteitsproduct zijn er ook hiervan verschillende goedkope varianten van te koop. Niet doen! In de praktijk heb ik altijd de beste resultaten behaald met de Echinaforce van A. Vogel. Gebruik daarnaast de Echinaforce lippenbalsem, eveneens van A. Vogel.

Om de weerstand nog een extra boost te geven, kan je er ook voor kiezen om een hoge dosis vitamine C te nemen, zoals de Vitamine C 1500 van Pure Life. (ga naar shop voor 10% korting)

 

Geplaatst in Aandoeningen, Gezondheid.