Foliumzuur tegen Alzheimer

Foliumzuur tegen AlzheimerOuderen, die dagelijks foliumzuur slikken, hebben aanmerkelijk minder kans op Alzheimer. Bij een onderzoek aan de universiteit van Californiƫ bleek, dat bij een inname van minimaal 400 microgram per dag, de kans op de ouderdomsziekte Alzheimer halveert.

Aan de studie deden 600 personen van 60 jaar en ouder mee. Zij moesten gedurende negen jaar dagelijks bijhouden welke voedingsmiddelen zij aten. Op basis van deze eetdagboeken stelden onderzoekers vast welke voedingsstoffen de proefpersonen binnenkregen.

Van nature komt foliumzuur voor in onder andere bananen, sinaasappels, groene bladgroenten, bonen en erwten. De meeste mensen in de studie, die 400 microgram of meer per dag haalden, bleken een voedingssupplement te nemen, waarin foliumzuur voorkwam. Overige vitamines bleken wat Alzheimer betreft, geen duidelijk effect te hebben op de lange termijn, aldus dit onderzoek.

Wil je meer weten over Foliumzuur? Lees dan ook mijn artikelen 'Foliumzuur' en 'Foliumzuur voor conceptie'. Wie weet kan je een ander er weer mee helpen.

Geplaatst in Aandoeningen, Gezondheid.