Aangezichtspijn

Vanaf 2001 stond ik op verschillende markten met natuurgeneeskundige producten en natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten. Bij de marktkraam gaf ik dan gratis natuurgeneeskundige adviezen. Op deze manier wou ik mensen helpen die niet in staat waren om een consult te betalen. Dat was dankbaar werk. Zo kwam er op een gegeven moment een man die ruim twintig jaar last had van aangezichtspijn. Alles geprobeerd, niets geholpen. Ik adviseerde de man om meerdere keren per dag Hypericum olie op de plekken te smeren. Twee weken later kwam de man zeer enthousiast naar onze kraam en bedankte mij voor het advies. Hij had nooit meer verwacht om zo'n vooruitgang mee te maken. Wat was deze man blij. Ook voor mij was dit mooi om mee te maken.

Aangezichtspijn (trigeminusneuralgie) is een zenuwpijn. Het kenmerkt zich door hevige pijnscheuten in wang en slaap. Dit houdt enkele seconden aan en het volgt elkaar in hoog tempo op. Er is ook een vorm waarbij de pijnaanvallen uren of zelfs dagen aanhouden.

De oorzaak is voor een groot deel nog onduidelijk. In ieder geval is de zenuw die voor het gevoel in het gezicht zorgt (Nervus trigeminus) erbij betrokken. Soms is het kloppen van een bloedvat tegen de zenuw de oorzaak.

Tegen aangezichtspijn is verder helaas weinig aan te doen. De Hypericum olie kan echter de klachten wel een eind verminderen en de pijn verzachten. Vergeet niet dat dit ook heel veel waard is. Je kan deze olie trouwens zelf maken. Neem een fles met de helft olijfolie en vul de andere helft met de gele bloempjes van het Sint Janskruid (Hypericum perforatum). Laat dit twee weken in het zonlicht staan en zeef daarna de rood geworden olie. Wij doen dit regelmatig en zorgen zo voor ons eigen Johannes olie. Je kunt de Johannesolie ook kant en klaar kopen van A. Vogel.

Verder kun je gebruik maken van warme gezichtsdouches en/of warme kompressen voor het verlichten van de pijn.

Geplaatst in Aandoeningen, Gezondheid.