Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica?

Hamameliszalf Pure Life

Zoals we weten is onze huid ons grootste orgaan en dienen we daar verstandig mee om te gaan. Wat we eten en drinken heeft directe invloed op de conditie van onze huid. Veel zuiver (osmose) water drinken en gezond biologisch eten zijn daarom van essentieel belang.

Maar er zijn nog andere factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de huid, zoals roken, stress, angstgevoelens, een droge lucht, een warme omgeving en luchtverontreiniging. Maar er is nog een belangrijke schadelijke invloed, namelijk chemische cosmetica!

De enorme cosmetica industrie probeert ons met misleidende reclames op een verkeerd spoor te zetten. Maar we gaan ons lichaam toch ook niet voeden met chemische voedingsmiddelen? Waarom zouden we dit dan wel doen met ons grootste orgaan?

We kunnen beter gebruik maken van 100% natuurlijke biologische producten. Deze zijn vrij van dier-testen, bevatten geen kunstmatige kleur- of geurstoffen en geen parabenen die voornamelijk worden gebruikt als conserveermiddel. Natuurlijke cosmetica is gemaakt op basis van biologische afbreekbare ingrediënten en planten (met uitzondering van bijenwas) en is zo min mogelijk behandeld. Kijk uit met de ingrediënten in verzorgingsproducten. Waar je op moet letten laat ik je zien in het artikel 'Ingrediënten in verzorgingsproducten'.

De producten van Pure Life voldoen aan al deze eisen. In onze shop zie je hoe je als lezer van de Gezondheidstrainer deze met 10 procent korting kunt bestellen.

Andere merken die ik je kan aanbevelen zijn dr. Hauschka en Weleda. Natuurlijk zijn er nog meerdere, maar let er op dat ze het Europese keurmerk bezitten voor biologische producten. Maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. In andere artikelen ga ik je daarmee helpen.

Geplaatst in Beauty.