Paraffineverslaving

Veel mensen gebruiken producten voor schrale lippen of een ruwe huid.
Even de lipbalsem gebruiken bij schrale lippen of een beetje vaseline bij een ruwe huid. Als jij hier ook regelmatig gebruik van maakt, is het interessant om dit artikel eens verder te lezen.

Paraffine in balsems

Kijk uit voor paraffine in balsems

In veel cosmetica worden namelijk paraffine, vaseline en siliconen gebruikt. Het gebruik hiervan maakt de huid monddood en kunnen de poriën ontregelen en afsluiten. Deze onnatuurlijke oliën en vetten lossen de huideigen vetten op met het gevolg dat de huid zelf geen nieuwe vetten meer aanmaakt.

Bij gebruik voelt het vettig aan en dat is aangenaam bij een schrale huid of lippen. Het nadeel is echter, dat als het gebruik van dit soort ingrediënten stop wordt gezet, dat de huid dan droog en onprettig aanvoelt. Snel wordt er dan weer teruggegrepen naar het vette paraffine product. Dit wordt paraffineverslaving genoemd. En een verslaving zorgt voor meer omzet.

Fabrikanten creëren zo een behoefte die ze zelf in stand houden. Immers, hoe meer een product gebruikt wordt, hoe meer er van verkocht zal worden.

Als je stopt met dit soort producten en de juiste natuurlijke producten gebruikt, kan het minimaal een maand duren voordat de huid zich weer hersteld. De huid zal in eerste instantie droog en trekkerig aanvoelen en onzuiverder worden dan voorheen. Dit is echter niet verontrustend. De huid moet zich herstellen en een nieuwe balans vinden, want deze is immers verstoord. Het is een kwestie van doorzetten.

Mensen met huidproblemen, zoals Psoriasis, gebruiken vaak dit soort producten, zoals vaseline. Vaak ook nog op advies van een huisarts of een dermatoloog.

Gebruik je gezonde verstand en stop ermee!

Leer het lichaam begrijpen en leer ermee samen te werken. Werk je het tegen met lichaamsvreemde stoffen, dan zal je onherroepelijk van het één in het ander vervallen. Doorbreek deze vicieuze cirkel en je lichaam zal je dankbaar belonen.

De volgende keer als je je huid wat vetter wilt maken of je lippenbalsem wilt gebruiken, controleer dan eerst wat erin zit. Wees bewust!

Kies uitsluitend voor 100% natuurlijke producten.

Heb je last van droge lippen, huid irritatie of een gevoelige huid, acne, gordelroos, netelroos, huiduitslag en droge- of ruwe handen, dan kan ik Crème Bioforce van A. Vogel aanbevelen.

Zie voor meer informatie mijn artikelen: 'Ingrediënten in verzorgingsproducten' en 'Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica?'

Succes!

Geplaatst in Beauty.